/

Maatregelen voorafgaand en gedurende het onderzoek jegens betrokkenen

Een onderzoek naar een (vermoeden van) Financieel-economische criminaliteit (FEC) en maatregelen voorafgaand en tijdens het onderzoek hebben grote impact op betrokkenen. Dat vraagt om zorgvuldige procedures.

(a) Ga zorgvuldig om met alle betrokkenen op wie een verdenking van betrokkenheid bij Financieel-economische criminaliteit (FEC) rust.

(b) Spreek af welke (tijdelijke) maatregelen genomen kunnen worden tegen werknemers die zijn betrokken in een onderzoek. En deel deze intern met werknemers.

(c) Win altijd arbeidsrechtelijk juridisch advies in bij het nemen van (tijdelijke) maatregelen tegen werknemers en bestuurders.

(d) Neem in arbeidscontracten op dat werknemers gehouden zijn mee te werken aan door de leiding van de (corporate) organisatie ingelast onderzoek.

(e) Zorg ervoor dat het onderzoeksteam kan werken in niet voor anderen toegankelijke werkruimte(n) en (deel)systemen

Previous Story

Communicatie intern en extern, inclusief omgang met de media

Next Story

Opvolging van uitkomsten fraudeonderzoek: te nemen maatregelen

Latest from Forensische en Integriteitsdiensten

Veiligstellen van data

Bij een vermoeden van Financieel-economische criminaliteit (FEC) is het belangrijk om data van de (corporate) organisatie veilig te

Leiding en coördinatie

Snel en adequaat handelen bij een vermoeden van Financieel-economische criminaliteit (FEC) is cruciaal. Vaak ontstaat een