Onderzoeken naar cybercriminaliteit maken deel uit van de service-lijn Corporate Crime Investigation Services (CCIS) van Tetrapylon Forensic Auditing en richten zich op het blootleggen en aanpakken van cybercriminaliteit, waaronder hacking, datalekken, cyberfraude en andere digitale delicten. Deze onderzoeken omvatten het identificeren van cyberdreigingen, het verzamelen van digitaal bewijsmateriaal en het ondernemen van juridische stappen tegen cybercriminelen. De experts van Tetrapylon maken gebruik van geavanceerde digitale forensische technieken om cyberdreigingen te onderzoeken en te verminderen.

Cybercrime Investigations is een expertise die wordt gefaciliteerd door Tetrapylon Forensic Auditing als onderdeel van de dienstverlening binnen de service-lijn Corporate Crime Investigation Services (CCIS). Hier is een gedetailleerde beschrijving van de diensten die worden aangeboden in het kader van CCIS met betrekking tot cybercrime-onderzoeken:

 1. Incidentrespons: Snelle respons op cybersecurity-incidenten, waaronder datalekken, ransomware-aanvallen en andere cyberbedreigingen. Dit omvat het beperken van de inbreuk, het analyseren van de impact en het nemen van maatregelen voor herstel.

 2. Digital Forensics: Grondige analyse van digitale bewijzen om de omvang en oorsprong van cybermisdrijven vast te stellen. Dit omvat gegevensherstel, netwerkanalyse en forensisch onderzoek van apparaten.

 3. Data Breach Investigations: Onderzoek naar de omvang van datalekken, identificatie van gecompromitteerde gegevens en het traceren van de toegangspunten van cyberaanvallen.

 4. Malware Analysis: Diepgaande analyse van malware om inzicht te krijgen in het gedrag, het doel en de potentiële risico’s.

 5. Phishing Investigations: Onderzoek naar phishing-aanvallen om de bronnen, methoden en de schade omvang vast te stellen.

 6. Cyberextortion Investigations: Onderzoek naar cyberafpersingspogingen, zoals ransomware-aanvallen, om de motieven van de aanvallers en hun eisen vast te stellen.

 7. Insider Threat Investigations: Identificatie en beheer van bedreigingen die van binnenuit een organisatie komen, waaronder ontevreden werknemers of onderaannemers.

 8. Network Intrusion Analysis: Onderzoek van logboeken en netwerkactiviteiten om tekenen van ongeautoriseerde toegang of inbraak te detecteren.

 9. Intellectual Property Theft Investigations: Onderzoek naar cybermisdrijven gerelateerd aan diefstal of inbreuk op intellectueel eigendom, bedrijfsgeheimen en vertrouwelijke informatie.

 10. Business Email Compromise (BEC) Investigations: Onderzoek naar oplichting waarbij cybercriminelen bedrijfse-mails compromitteren om frauduleuze activiteiten uit te voeren.

 11. Dark Web Monitoring: Bewaking van het dark web en ondergrondse forums om bedreigingen en mogelijke kwetsbaarheden te identificeren.

 12. Threat Intelligence: Verzameling en analyse van gegevens over opkomende cyberbedreigingen en trends om betere verdediging tegen mogelijke aanvallen mogelijk te maken.

 13. Legal Support and Expert Witness Services: Bieden van ondersteuning in juridische procedures door het verzamelen en presenteren van digitale bewijzen en het verstrekken van deskundig getuigenis wanneer nodig.

 14. Cybersecurity Vulnerability Analysis: Evaluatie van de cybersecurity-maatregelen van een organisatie om kwetsbaarheden te identificeren en verbeteringen aan te bevelen.

 15. Policy and Procedure Review: Evaluatie van de cybersecurity-beleidslijnen en procedures van een organisatie om de effectiviteit en naleving te controleren.

 16. Employee Training: Het aanbieden van trainingsprogramma’s om medewerkers bewust te maken van beste cybersecurity-praktijken en het herkennen van mogelijke bedreigingen.

 17. Cybersecurity Risk Assessment: Evaluatie van de cybersecurity-positie van een organisatie, identificatie van risico’s en aanbeveling van risicobeperkende strategieën.

 18. Incident Reporting Documentation: Voorbereiding van gedetailleerde incidentrapporten om te voldoen aan wettelijke en juridische eisen.

Cybercrime-onderzoeken zijn essentieel om cyberdreigingen te identificeren en de impact ervan te verminderen, evenals om te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten in geval van een inbreuk. De expertise van Tetrapylon Forensic Auditing op dit gebied kan organisaties helpen om effectieve maatregelen te nemen om zich te beschermen tegen cyberdreigingen en om adequaat te reageren op incidenten.

Previous Story

Whistleblower-onderzoeken

Next Story

Interne onderzoeken

Latest from Corporate Crime Investigation Services

Digital Forensics

Digital Forensics maakt deel uit van de service-lijn Corporate Crime Investigation Services (CCIS) van Tetrapylon Forensic

Compliance-audits

Compliance-audits maken deel uit van de service-lijn Corporate Crime Investigation Services (CCIS) van Tetrapylon Forensic Auditing

Externe onderzoeken

Externe onderzoeken maken deel uit van de service-lijn Corporate Crime Investigation Services (CCIS) van Tetrapylon Forensic

Interne onderzoeken

Interne onderzoeken maken deel uit van de service-lijn Corporate Crime Investigation Services (CCIS) van Tetrapylon Forensic