Digital Forensics and Discovery

Tetrapylon Forensic Auditing

Expertise op het gebied van Digital Forensics & Discovery maakt deel uit van de service-lijn Corporate Crime, Compliance & Forensics (CCCF) van Tetrapylon Forensic Auditing en richt zich op de identificatie, het behoud en de analyse van digitale bewijsstukken voor juridische en onderzoeksdoeleinden. Deze expertise omvat het gebruik van geavanceerde technologieën en methodologieën om digitale informatie te ontdekken en te verzamelen uit diverse bronnen, waaronder computers, mobiele apparaten en cloudplatforms. De informatie wordt vervolgens forensisch onderzocht ter ondersteuning van onderzoeken, juridische procedures en nalevingsvereisten. Tetrapylon Forensic Auditing werkt nauw samen met cliënten om de integriteit en toelaatbaarheid van digitaal bewijs te waarborgen, waardoor complexe zaken kunnen worden opgelost en gegevensbescherming wordt gewaarborgd.

Digital Forensics & Discovery, een expertise gefaciliteerd door Tetrapylon Forensic Auditing, is een gespecialiseerde dienst binnen de service-lijn Corporate Crime, Compliance & Forensics (CCCF). Deze dienst is ontworpen om organisaties te helpen bij het onderzoeken en ontdekken van digitale bewijzen met betrekking tot bedrijfsmisdrijven, nalevingsovertredingen en andere forensische zaken. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de dienstverlening binnen Digital Forensics & Discovery onder CCCF:

 1. Verzamelen van Digitale Bewijzen: Deskundige professionals verzamelen digitale bewijzen uit verschillende bronnen, waaronder computers, mobiele apparaten, servers en cloudplatforms, met behoud van de integriteit van de gegevens.

 2. Gegevensherstel: Wanneer gegevens zijn verwijderd of gecompromitteerd, gebruiken digitale forensische experts geavanceerde technieken om verloren informatie te herstellen en te reconstrueren.

 3. Forensische Beeldvorming: Het creëren van exacte kopieën (forensische beelden) van digitale opslagapparaten om gegevensbehoud te garanderen en de keten van bewaring in stand te houden.

 4. Analyse van Digitale Artefacten: Het onderzoeken van digitale artefacten, zoals logs, metadata en bestandsgeschiedenis, om activiteiten, gebruikersacties en mogelijk bewijs van wangedrag te traceren.

 5. Onderzoek naar Cybersecurity-incidenten: Het onderzoeken van cybersecurity-incidenten om de bron, impact en methoden van digitale aanvallen, inbreuken of inbraken te identificeren.

 6. E-Discovery-diensten: Assisteren bij de identificatie, verzameling en bewaring van elektronisch opgeslagen informatie (ESI) voor juridische doeleinden, waaronder ondersteuning bij juridische procedures.

 7. Reactie op Datalekken: Organisaties helpen bij het reageren op datalekken, het bepalen van de omvang van het lek en het identificeren van getroffen gegevens en personen.

 8. Malware-analyse: Het analyseren van schadelijke software om inzicht te krijgen in het gedrag, het doel en de impact ervan op digitale systemen.

 9. Netwerkforensica: Het onderzoeken van netwerkactiviteiten en verkeerspatronen om verdacht of kwaadwillig gedrag aan het licht te brengen.

 10. Forensica van Mobiele Apparaten: Het extraheren en analyseren van gegevens van mobiele apparaten, waaronder smartphones en tablets, om bewijsmateriaal met betrekking tot bedrijfsmisdrijven of nalevingsovertredingen te ontdekken.

 11. Getuigenis als Deskundige: Het verstrekken van getuigenis als deskundige in juridische procedures om digitale forensische bevindingen en hun relevantie toe te lichten.

 12. Onderzoeken naar Naleving: Het uitvoeren van digitale onderzoeken om ervoor te zorgen dat organisaties voldoen aan sectorregels, normen en beste praktijken.

 13. Bewaring van Gegevens en Bewaringsketen: Ervoor zorgen dat digitale bewijzen op de juiste manier worden bewaard en dat er een duidelijke bewaringsketen wordt gehandhaafd voor juridische integriteit.

 14. Regelgevende Rapportage: Hulp bij het melden van digitale incidenten of inbreuken aan relevante regelgevende autoriteiten zoals vereist door de wet.

 15. Gegevensanalyse: Gebruik van gegevensanalysetechnieken om patronen, afwijkingen of bewijs binnen grote sets digitale gegevens te identificeren.

Digital Forensics & Discovery is van cruciaal belang voor organisaties die te maken hebben met beschuldigingen van bedrijfsmisdrijven, nalevingsproblemen of cyberincidenten. De expertise van Tetrapylon Forensic Auditing op dit gebied helpt organisaties effectief digitale bewijzen te ontdekken en interpreteren om juridische en forensische zaken aan te pakken.

Previous Story

Corporate Intelligence & Integrity Due Diligence

Next Story

Protect Deal Value

Latest from Corporate Crime, Compliance & Forensics

Protect Deal Value

De expertise in het beschermen van dealwaarde maakt deel uit van de service-lijn Corporate Crime, Compliance