Due diligence, in de expertise van Tetrapylon Forensic Auditing, is een uitgebreid onderzoeks- en onderzoeksproces dat wordt uitgevoerd voordat een zakelijke transactie, partnerschap, investering of overname wordt aangegaan. Dit proces is ontworpen om de juridische, financiële, operationele en nalevingsaspecten van de doelentiteit te beoordelen. Tetrapylon Forensic Auditing voert due diligence uit om potentiële risico’s, verplichtingen en kansen in verband met de transactie te ontdekken. Het omvat een onderzoek van financiële overzichten, contracten, juridische documenten en andere relevante documentatie om geïnformeerde besluitvorming te waarborgen.

Due Diligence is een expertisegebied dat wordt aangeboden door Tetrapylon Forensic Auditing in het kader van FEC (Financial Economic Crime) auditing. Due diligence verwijst naar de uitgebreide beoordeling en onderzoek van personen, entiteiten of transacties om financiële, juridische of nalevingsrisico’s te identificeren. Diensten met betrekking tot due diligence in het kader van FEC-auditing omvatten:

  1. Achtergrondcontroles: Grondig onderzoek van de achtergronden van personen, bedrijven of activa die betrokken zijn bij financiële transacties om mogelijke waarschuwingssignalen of niet-gemelde risico’s te ontdekken.

  2. Compliance-verificatie: Zorgen dat alle partijen die betrokken zijn bij een financiële transactie voldoen aan toepasselijke wetten en voorschriften.

  3. Transactiescreening: Onderzoek van financiële transacties om verdachte of onregelmatige activiteiten te identificeren die kunnen wijzen op financiële misdaden of wangedrag.

  4. Due diligence voor derde partijen: Beoordeling van de risico’s die gepaard gaan met relaties met derde partijen, zoals leveranciers, toeleveranciers of zakenpartners, om mogelijke financiële en juridische risico’s te beperken.

  5. Risicobeoordeling: Evaluatie van de financiële, juridische en nalevingsrisico’s die verband houden met specifieke transacties, investeringen of zakelijke partnerschappen.

  6. Ken uw klant (KYC)-controles: Verificatie van de identiteit en achtergrond van klanten om te zorgen dat ze niet betrokken zijn bij financiële misdaden of fraude.

Due diligence is een essentieel onderdeel van FEC-auditing, omdat het organisaties helpt potentiële risico’s en kwetsbaarheden in hun financiële transacties en relaties te identificeren en aan te pakken, en uiteindelijk beschermt tegen financiële economische misdaden.

Previous Story

Forensische technologie

Next Story

OSINT – Open Source INTelligence

Latest from Forensische en Integriteitsdiensten

Veiligstellen van data

Bij een vermoeden van Financieel-economische criminaliteit (FEC) is het belangrijk om data van de (corporate) organisatie veilig te